TV műsor

Folytatódik a gödöllői bírósági épület rekonstrukciója

Kék hírek, 2020.10.20

Folytatódik a Gödöllői Járásbíróság épületének felújítása - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-t.

A felújítás 2018-ban megszakadt, de most - a sikeres közbeszerzési eljárást követően - folytatódhat, befejezik a fedélszék rekonstrukcióját és elkészítik a végleges tetőfedést. A munkaterületet kedden adták át a kivitelezőknek, amelynek 16 hónap áll rendelkezésére az épület bővítésére és teljes körű rekonstrukcióra - közölték.

A háromszintes épületében 10 tárgyalótermet, 24 irodát, ügyfélközpontot és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki, így a meglévő alapterület több mint 1000 négyzetméterrel bővül. A 2741 négyzetméteres épületben kap majd helyet a Gödöllői Járási Ügyészség is. A helyi védettség alatt álló épület Jablonszky Ferenc építészmérnök tervei alapján épült 1913-ban.

Mivel a bírósági épület "egybeforrt a város történelmével", nagyon fontos, hogy elkészüljön az épület felújítása és elkerülhető legyen a további külső-belső állagromlása - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!