Folytatódik az oltás a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban

Kék hírek, 2022.09.11

Nagy erőkkel folytatódik az oltás a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban, ahol vasárnap dél körül ütött ki tűz, a szakemberek a környező települések levegőjében nem találtak káros koncentrációban szennyező anyagot - közölte a katasztrófavédelem vasárnap este a honlapján.

Tűz ütött ki a felgyői hulladékkezelőben A hulladék csaknem 6 ezer négyzetméteren ég a Csongrád-Csanád megyei Tömörkény határában, a Gátér felé vezető 4518-as út 5-ös kilométere közelében. A lángok két könnyűszerkezetes épületet is veszélyeztetnek. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával tizenegy település hivatásos és önkéntes tűzoltói oltják.

A rajok munkáját három erőgép segíti, amelyek a hatékonyabb oltás érdekében széthúzzák a szemétkupacokat. A katasztrófavédelem mobil laborja a közelben lévő településeken, Tömörkényben, Felgyőn és Csanyteleken, továbbá a környező tanyavilágban is méréseket végzett, de nem mutattak ki káros koncentrációban szennyező anyagot a levegőben.

A kiterjedt tűz és az izzó gócok időigényes feltárása miatt elhúzódó munkálatokra kell számítani.
(MTI)

Galériánk

Tűz ütött ki a felgyői hulladékkezelőben Tűz ütött ki a felgyői hulladékkezelőben Tűz ütött ki a felgyői hulladékkezelőben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!