Gallyazzák a fákat a fogaskerekű útvonalán

Kék hírek, 2021.03.15

Fákat gallyaznak és úgynevezett koronakönnyítést végeznek a fogaskerekű nyomvonalán a következő hét hétben - tájékoztatta a BKV Zrt. hétfőn az MTI-t.

Azt írták: a BKV megbízásából a Pilisi Parkerdő Zrt. megvizsgálta a fogaskerekű vasút nyomvonala mentén található fák állapotát, és ennek alapján a biztonságos üzemeltetéshez el kell végezni ezeket a munkálatokat.

A két héten át tartó munkálatokat a fogaskerekű leállásához igazodva kezdik el. Az esetek többségében gallyazás és koronakönnyítés történik, a biztonságos közlekedés szavatolásához ugyanakkor néhány fát el kell távolítani a területről, ezek zöme azonban "idegenhonos" a Budai-hegységben.

Közölték azt is, hogy a munka a fogaskerekű újraindulása után is folytatódni fog, és azt mindenkor - a szükséges szakmai egyeztetések után -, szakhatósági, önkormányzati engedélyek birtokában végzik.

Kiemelték, hogy bár a fogaskerekű nyomvonala nem érint védett területet, a Pilisi Parkerdő szakemberei az esetlegesen előforduló természeti értékek megóvásáért a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bevonásával végzik a munkálatokat.

A Budapesti Közlekedési Központ március 5-én közölte, hogy március 8--tól várhatóan március 28-áig nem jár a fogaskerekű pályakarbantartás miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!