TV műsor

Garázdaság és rendbontás miatt vádat emeltek tizenhat futballszurkoló ellen Pécsen

Kék hírek, 2020.10.01

Csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, illetve csoportosan elkövetett rendbontás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség tizenhat magyar futballszurkoló ellen, mert egy februári edzőmérkőzésen összeverekedtek a vendég horvát drukkerekkel a baranyai megyeszékhelyen.

Rendőrség-felirat A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy másik negyven - magyar és horvát - szurkolót megrovásban részesítettek.

A két szurkolótábor februárban esett egymásnak a mostani szezonban már a másod-, akkor még a harmadosztályban szereplő PMFC és a horvát másodosztály résztvevőjeként Pécsre érkező Cibalia edzőmérkőzésén.

A szurkolók egy ideig egymásnak üzengettek, majd a pécsiek fadarabokkal, kövekkel dobálták meg a horvát drukkereket, akik a pálya melletti kerítést megbontották és azokkal indultak a pécsi nézők felé. A két tábor tagjai a pályán verekedtek össze.

Az ügyészség valamennyi vádlott esetében indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében zajló sportrendezvények látogatásától.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!