Így tarthatjuk távol a betörőket mozgásérzékelős lámpatestekkel

Kék hírek, 2020.05.17

A kültéri világítás megfelelő alkalmazása az esztétikai szempontok mellett a biztonság aspektusából is egészen hasznosnak bizonyulhat.

Alkonylámpa Mozgásérzékelős lámpatestek alkalmazásával például hatékonyan tarthatjuk távol az otthonunktól az idegeneket. A cikkben rámutatunk a mozgásérzékelős lámpák felhasználásának előnyeire, igyekszünk segítséget nyújtani a lámpatest ideális beállításához, továbbá a fényforrások kiválasztása kapcsán is hasznos tanácsokkal jelentkezünk. 

Az illetéktelen behatolók rendszerint kerülik a jól kivilágított házakat

Az illetéktelen szándékkal betörni akarók rendre azokat az ingatlanokat veszik célba, amelyek a legkisebb kockázat mellett a legtöbb hasznot ígérik. Egy erősen kivilágított épület extra rizikót jelent a számukra, elvégre könnyen észrevehetik őket. Minél hatékonyabban tudjuk tehát megoldani a lakóházunk környezetének a megvilágítását, annál nagyobb eséllyel tudjuk távol tartani az illetéktelen behatolókat. A mozgásérzékelős lámpatestek ráadásul abból a szempontból is biztonságosabbá teszik az életünket, hogy késő este hazaérkezve nekünk sem kell majd lámpakapcsoló után keresgélnünk, mert a bejárat tökéletesen meg lesz világítva.

Így állítsuk be a mozgásérzékelős lámpa szenzorait

Értelemszerűen úgy érdemes beállítani az általunk beszerzett lámpatestet, hogy a lehető legszélesebb spektrumban legyen képes a mozgás érzékelésére. Ehhez rendszerint egy olyan magas ponton kell megoldani az elhelyezést, amit speciális eszköz nélkül nem lehet elérni. Úgy javasolt megoldani a beállítást és a finomhangolást, hogy két ember is jelen van a művelet során. Egyikük a lámpatestnél marad, és elvégzi rajta a szükséges beállításokat és finomhangolást. A másik pedig úgy segít, hogy a lakóház közvetlen környezetében mozog. Így gyakorlatilag működés közben valósulhat meg a lámpatest tesztelése, ennek köszönhetően az úgynevezett éles bevetésen már nem lehet probléma a működésével.

Milyen típusú izzóval hozhatjuk ki a legtöbbet a mozgásérzékelős lámpából?

Mozgásérzékelős lámpatestek esetében nem érdemes spórolni a fényerőn, elvégre pontosan a minél erőteljesebb világítás elérése a cél. Persze ettől függetlenül is léteznek olyan LED izzók, amelyek az általuk kibocsátott erőteljes fényerő ellenére nem fogyasztanak indokolatlanul sok energiát. A LED izzó ráadásul nem melegszik fel, nem jellemző rá a meghibásodás, miközben elképesztően hosszú várható élettartammal rendelkezik. További előny még vele kapcsolatban, hogy valamennyi foglalathoz meg tudjuk oldani a beszerzését, ami plusz rugalmasságot jelent a felhasználást illetően. A LED izzóval ellátott mozgásérzékelős lámpa tehát kényelmes és biztonságos felhasználást biztosít, és jó eséllyel távol fogja tartani az illetéktelen behatolókat.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!