Gyermekotthonban gyújtogató lányt ítéltek javítóintézeti nevelésre Pécsen

Kék hírek, 2021.05.21

Két év javítóintézeti nevelésre ítélt szerdán a Pécsi Járásbíróság egy fiatal lányt, aki kétszer is szándékosan tüzet okozott a szigetvári gyermekotthonban 2019-ben - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A szigetvári gyermekotthonban élő - személyiségzavarban és értelmi fogyatékosságban szenvedő - lány 2019 októberében azt mondta egy társának: ha másik, speciális gyermekotthonba kerül, fel fogja gyújtani a szigetvári intézmény épületét.

Ezután egy este a lakásotthon fürdőjében meggyújtotta a sötétítő függönyt, majd néhány perc elteltével egy lakóegység nappalijában a függönyt és a fotelt. Mivel ezt a nevelőnek azonnal jelezte, a tűz továbbterjedését megakadályozták és elenyésző mértékű kár keletkezett.

Másnap egy lakóegység nappalijában gyújtogatott, és akkor már a katasztrófavédelmet is riasztani kellett. A vádlott által okozott tűz az épületben és a berendezési tárgyakban több mint kilencmillió forint kárt okozott.

A lányt folytatólagosan elkövetett közveszélyokozás miatt mondták ki bűnösnek. Emellett egy korábbi, próbára bocsátásra vonatkozó végzés megszüntetésével közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és becsületsértés miatt is elítélték.

Az ítélet jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!