Gyermekvasutasokat avattak Budapesten

Kék hírek, 2022.06.25

Gyermekvasutassá avatták azokat a 10-14 éves gyerekeket, akik a 2021/2022-es tanévben elvégzett tanfolyam végén vizsgát tettek a vasutas szakma alapjaiból, valamint a gyermekvasút speciális ismereteiből; a gyermekvasutasok szombaton Budapesten tették le az esküt.

Gyermekvasutasokat avattak Budapesten A gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál tartott ünnepségen Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára elmondta, Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a vasútfejlesztések iránt. Kiemelte, hogy az elmúlt évtizedben 600 kilométer vasúti pályát korszerűsítettek, valamint vasúti hidak, állomások és megállóhelyek is megújultak.

Megható volt a fiatalok eskütétele az államtitkár szerint, aki egyúttal közölte, azt kívánja, hogy a gyerekek közül nagyon sokan a jövőben közlekedési szakértők és a MÁV munkatársai legyenek.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a nemzeti vasúttársaság nevében gyermekvasutassá fogadta az esküt tett fiatalokat, akik ezzel - szavai szerint - családtagjai lettek az 56 ezer főt számláló MÁV-Volán csoportnak, amelynek tagjai nap mint nap tesznek azért, "hogy Magyarország mozgásban legyen és előre tudjon haladni".

Kiemelte, a budapesti gyermekvasút világrekorder, mert a Guinness Rekordok Könyve szerint ez a világ leghosszabb olyan vasútvonala, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyerekek látják el. Ugyanakkor jelezte, nem csak a leghosszabb, hanem a legkomolyabb is a világon, mert a gyerekek a "nagy vasútnál" használatos biztosító berendezésekkel, eszközökkel dolgoznak.

Ezen felül egész évben folyamatos üzem zajlik, a legfontosabb pedig, hogy 300 ezer utasnak teszik lehetővé, hogy eljusson a város egyik pontjáról a másikra.

Pafféri Zoltán úgy vélte, minden adott ahhoz ezen a helyen, hogy a gyermekvasutasokból váljon a jövő vasutas nemzedéke, ezért bízik abban, hogy az érintettek közül felnőtt korukban is nagyon sokan a vasútnál maradnak.

A gyermekvasutasok eskütételét követően a tanfolyamot kitűnően teljesített gyerekek oklevelet vehettek át Besztercán Kornéltól, a Gyermekvasút vezetőjétől.

A rendezvényen Koncz Zsófia, Pafféri Zoltán, Besztercán Kornél és Keresztes Péter, a Gyermekvasutasokért Alapítvány kuratóriumi elnöke közösen adták át a megújult hűvösvölgyi tábort, amelynek a szállásépülete 184 gyermekvasutas befogadására alkalmas.
(MTI)

Galériánk

Gyermekvasutasokat avattak Budapesten Gyermekvasutasokat avattak Budapesten Gyermekvasutasokat avattak Budapesten Gyermekvasutasokat avattak Budapesten Gyermekvasutasokat avattak Budapesten Gyermekvasutasokat avattak Budapesten Gyermekvasutasokat avattak Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!