Gyilkossági kísérlet miatt 12 év börtönre ítéltek egy fiatal férfit

Kék hírek, 2022.11.29

Emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt 12 év fiatalkorúak börtönére ítéltek egy, az elkövetéskor 16 éves fiút - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-vel.

Rendőrség Azt írták, hogy a Fővárosi Főügyészség 2020-ban emelt vádat a - büntetőeljárás során újabb bűncselekményeket elkövető - fiúval szemben.

A Fővárosi Törvényszék június 29-én kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben.

Az eljáró törvényszék ítéletében megállapította, hogy a már 15 évesen jegyben járó vádlott kapcsolata során féltékenységből számos alkalommal bántalmazta jegyesét, aki ezért elhagyta.

A vádlott azonban a szakítást nem tudta elfogadni, ezért 2018 márciusában elcsalta a sértettet a IX. kerületi Ráckevei Duna-ághoz, majd a töltésről, mintegy 5 méter magasságból a 0 fokos vízbe lökte.

A sértett a partra tudott úszni, de a vádlott ekkor tovább bántalmazta, és egy vágóeszközzel testszerte összekaszabolta, majd az életveszélyes állapotba került sértettet hátrahagyta. A lánynak sikerült segítséget kérnie telefonon, majd a vádlottat feljelentette.

Az elindult büntetőeljárás alatt a bíróság a vádlottat bűnügyi felügyeletbe helyezte lakóhelyén. A kényszerintézkedés ideje alatt a vádlott a Facebookon keresztül ismerkedett meg egy fiatalkorú lánnyal, aki rendszeresen látogatta lakásán, azonban ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége, amibe a vádlott ugyancsak nem tudott beletörődni.

A fiú 2018 augusztusában a nyomkövetőjét a bokájáról levágta, magához vett egy rugós bicskát és a lakásból megszökött.

Ezután felkutatta a fiatalkorú lányt annak tartózkodási helyén, ahol annak édesanyjával szóváltásba keveredett, és négy alkalommal mellkason, illetve alkaron szúrt, majd a volt barátnőjét először mellbe szúrta, majd további kilenc alkalommal testszerte szurkálta össze.

Az ügyészségi közlemény szerint a lány életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Édesanyját életveszélyes sérülései miatt ugyancsak megműtötték. A támadás következtében poszttraumás stresszt is elszenvedett.

Az elsőfokú ítélet ellen a fiatalkorúak ügyésze a jelenleg 20 éves vádlott terhére hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblánál előterjesztett indítványával a vádlott büntetésének súlyosítása mellett, a védelmi fellebbezések elutasítását kezdeményezte.

A Fővárosi Ítélőtábla november 24-én kihirdetett és jogerős határozatával az elsőfokú büntetőítéletet helybenhagyta - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!