Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Kék hírek, 2024.05.19

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át - tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n vasárnap délután.

Hajóbaleset Verőcénél A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át.

A kutatást operatív törzs hangolja össze a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi-gáton található épületéből.

A BRFK kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy ha bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, azonnal hívják a 112-es számot.

A közleményben felidézték, hogy "az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek".



A BRFK az ügyben vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a Komáromnál megállított szállodahajóról elmondta: a jármű orrán komolyabb sérülés látható, amelyet valószínűleg az éjszakai baleset során szerzett. A Heidelberg nevű hajó 2004-ben épült, kétszer 1107 lóerős, 110 méter hosszú, 110 vendég fér el rajta, legénysége 35 tagú. A rendőrség a fedélzeten hallgatja ki a szállodahajón utazó turistákat - hangzott el.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél Hajóbaleset Verőcénél
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!