Halálos lakástűz volt Szentendrén

Kék hírek, 2023.04.03

Kigyulladt egy családi ház Szentendrén hétfőn, a tűzoltók oltás közben egy idős nő holttestére bukkantak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Halálos lakástűz volt Szentendrén Mukics Dániel alezredes közleményében azt írta: hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy családi ház Szentendrén, a Damjanich utcában és egy ember az épületben rekedt. A százötven négyzetméteres ikerházhoz - ahol egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan teteje égett - hét járművel huszonkét tűzoltó vonult ki. A tűz a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt.

A tűzoltók a tűz oltása közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben - tette hozzá a szóvivő.

Mukics Dániel azt írta, a tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az ikerház másik részére, így az lakható maradt. A tüzet háromnegyed óra alatt oltották el, a tűzzel érintett házrész két lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

A bejelentés szerint a tüzet dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni - írta.

Felhívta a figyelmet arra: azokban az otthonokban, ahol van füstérzékelő, már a tűz keletkezésekor reagálni lehet, van idő a lángokat megfékezni, vagy kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat.
(MTI)

Címkék

Lakástűz Szentendre

Galériánk

Halálos lakástűz volt Szentendrén Halálos lakástűz volt Szentendrén Halálos lakástűz volt Szentendrén
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!