Hamis ajánlóívek felhasználása miatt emeltek vádat Komárom-Esztergom megyében

Kék hírek, 2021.04.30

Vádat emelt az ügyészség hat emberrel szemben egy választás rendje elleni és költségvetési csalás miatt indult büntetőügyben - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész közleményében azt írta, két férfi az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Komárom-Esztergom megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni, azonban nem tudták összegyűjteni a szükséges 500 ajánlást. Ezért négy nő segítségével olyan ajánlóíveket adtak le, amelyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek.

Az így meghamisított ajánlóíveket vagy maga a jelölt, vagy egy általa felkért ember írta alá aláírásgyűjtőként. A két férfi így jogosulatlanul kapta meg az egymillió forint összegű állami támogatást - tette hozzá a főügyész.

A tájékoztatás szerint vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, három nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, a negyediket pedig bocsássa próbára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!