Hamis diplomataautóval próbált cigarettát átcsempészni egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőn

Kék hírek, 2024.02.23

Hamis diplomatajelzésű mikrobusszal próbált meg cigarettát átcsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Az autó átvizsgálásakor az ukrán sofőr és útitársa, egy magát jogosan diplomata útlevéllel igazoló nő a pénzügyőröknek azt mondta, hogy nem szállítanak bejelentetésköteles árut, a raktérajtó viszont diplomáciai mentességet igazoló, egyébként nem hivatalos ukrán bélyegzővel ellátott papírcímkével volt leragasztva - írták.

A pénzügyőrök közlésére, hogy tételesen átvizsgálják a buszt, a sofőr és utasa nem mutatott együttműködést, bezárkóztak a gépkocsiba és mindketten telefonálni kezdtek. A pillanatot kihasználva a félig lehúzott ablakon keresztül az egyik pénzügyőrnek sikerült kinyitni az ajtót, így nem sokkal később az elkövető már megbilincselt kézzel nézte, amint átkutatják a járművet - olvasható a NAV közleményében.

A mikrobusz rakterében fekete fóliába csomagolt kartondobozokban 141 500 doboz zárjegy nélküli, több mint negyedmilliárd forint értékű ukrán cigarettát találtak.

A sofőrt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, letartóztatásáról a napokban dönt a bíróság. Az ukrán állampolgárságú nő diplomáciai mentessége miatt szabadon távozhatott a helyszínről - írta közleményében az adóhatóság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!