Hamis márkajelzésű ruhákat talált a NAV egy budapesti piactéren

Kék hírek, 2024.06.10

Nagy mennyiségben találtak hamis márkajelzésű ruhákat a pénzügyőrök a VIII. kerületi Golgota téri piacon egy vietnámi nő pavilonjában - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Azt írták, a jogtulajdonosoknak csaknem harmincmillió forint káruk keletkezett a hamis termékek miatt.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök láttán a 37 éves eladó megpróbált elszaladni, de nem járt sikerrel. A pénzügyőrök átvizsgálták pavilonját, ahol különféle ismert márkajelzésű pulóverek, ingek, kabátok, nadrágok és sapkák kerültek elő. A ruhák silány minősége, csomagolása és külső jegyeik arra utaltak, hogy azok mindegyike utánzat - tudatta a vámhivatal.

A ruhákat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy mindegyiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba. A nő azt mondta, hogy az áru nem az övé, és a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik.

A pénzügyőrök a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!