Harminckilenc új autóbuszt állított forgalomba Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Volánbusz

Kék hírek, 2023.07.27

Harminckilenc új autóbuszt állított forgalomba Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Volánbusz Zrt., a Volvo és Credobus típusú, szóló és csuklós járművek beszerzési értéke nettó 3,8 milliárd forint volt - közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben emlékeztetnek, a Volánbusz öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 89 új autóbusz érkezett a vármegye 401-es járműállományába. A társaság 2018 óta a vármegye állományának már csaknem egyharmadát lecserélte, az új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel tíz százaléka újult meg, átlagéletkoruk 16,5 évről 15,4 évre csökkent.

A két Volvo 8900, az öt Credobus Econell 12 típusú szóló, valamint 32 Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz az elmúlt hetekben állt forgalomba a térségben. A nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvókkal Miskolc vonzáskörzetében, a szóló Credobusokkal Edelény, Kazincbarcika és Szerencs, míg a csuklós járművekkel - csaknem kéttucatnyi helyközi viszonylaton - Miskolc, Kazincbarcika és Szerencs térségében lehet utazni.

A közlekedési vállalat 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában - az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően - 2327 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a társaság további 173 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 20 millió utazásról gondoskodott 288 autóbuszvonalon. A térségben szolgálatot teljesítő 748 fő autóbusz-vezető éves szinten 1,15 millió járatot közlekedtet a vármegye útjain - olvasható a Volánbusz közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!