TV műsor

Hat év börtönt kapott egy férfi, aki megrontott felügyeletére bízott kislányokat

Kék hírek, 2021.01.29

Nem jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság pénteken egy 69 éves férfit, aki megrontott felügyeletére bízott, a szomszédságában élő kislányokat.

Rendőrség A Budapest Környéki Törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfit az ügyészség hatrendbeli, részben folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolta meg.

A tényállás szerint a vádlott szomszédságában három kisgyermekes család élt és mivel a szülők jó kapcsolatot ápoltak a férfival, 2017 februárjától többször megbízták gyermekeik felügyeletével, akik közül öten többször is megfordultak a vádlott otthonában.

A bíróság megállapította, hogy ekkor a vádlott hármukat szexuálisan bántalmazta, míg kettőjükkel szemben olyan magatartást tanúsított, amivel a kiskorú sértettek testi, értelmi, erkölcsi, illetve érzelmi fejlődését veszélyeztette, ám emiatt a tíz éven aluli gyermekek egyszer sem tettek panaszt a szüleiknél.

A közlemény szerint 2017 júliusában a hatodik sértett vakációzni érkezett a környéken élő ismerőseihez és egy alkalommal, amikor görkorcsolyázni ment két barátnőjével, a görkorcsolyája meghibásodott és annak javítása miatt betért a vádlotthoz, aki ekkor szexuálisan bántalmazta. A kislány a történtekről beszámolt az édesanyjának, az asszony pedig feljelentést tett az ügyben.

A törvényszék a vádirattól eltérően, két gyermek esetében nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak a szexuális erőszak megvalósulását, ezért az ügyészi minősítéstől eltérően a vádlott felelősségét kétrendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettében állapította meg.

A bíróság a vádlottat négyrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésnek bűntettében mondta ki bűnösnek. A 6 évi börtönbüntetés mellett 6 év 6 hónapra eltiltott a közügyektől is.

A büntetés kiszabásánál a bíróság figyelemmel volt a vádlott rossz fizikai és mentális állapotára, idős korára és a bűncselekmény óta eltelt hosszabb időre is. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!