Havazás - Több mint 24 órája folyamatosan takarítják Budapest közútjait az FKF munkagépei

Kék hírek, 2023.12.07

Több mint 24 órája folyamatosan, váltott műszakban takarítják Budapest közúthálózatát az FKF munkagépei - tájékoztatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Azt írták, Budapest útjait jelenleg 66 szóró és hókotró géppel takarítja az FKF szigorú prioritási sorrendben: először jönnek a hidak, a felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, ezt követően pedig a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek.

Az éjszaka folyamán 61 téli célgéppel takarították az úthálózaton lehullott havat, valamint preventív szórást végeztek, hogy a hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását - ismertették.

A közleményben hangsúlyozták: a fővárosban a hóeltakarítás többszereplős feladat, az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, és a társasházaknál a lakóközösségnek kell gondoskodnia az épület előtti járdaszakasz takarításáról.

A közművek tudatta azt is, hogy az FKF kiemelt feladata a téli időszakban a főváros több mint 5000 kilométer hosszúságú szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek, kerékpárútjainak, közel 30 millió négyzetméternyi felületnek a síkosságmentesítése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!