Helikopterrel, drónnal és kutyával is keresték a menekülő embercsempészt

Kék hírek, 2022.12.09

Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az ellen a 19 éves fiatalmeberrel szemben, aki 9 migránst próbált meg Nyugat-Európába juttatni. A menekülő férfit Ásotthalomnál fogták el.

Rendőrségi helikopter
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai december 7-én délután fél 3 körül állítottak meg egy Renault-ot Ásotthalom közelében, azonban a jármű sofőrje hirtelen kiugott a gépkocsiból, majd a közeli erdőbe vette be magát. Az autóban a rendőrök 9 illegális migránst találtak, akik indiai állampolgároknak vallottak magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A menekülő sofőr elfogására helikoptert, drónt és még keresőkutyát is bevetettek a rendőrök. A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának pilótái elől azonban nem tudott elbújni a 19 éves férfi, akinek az elfogását madártávlatból irányították. A rendőrök a gépjármű 19 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járt el a hatóság.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!