Hét új Mol Bubi gyűjtőállomást adták át Óbudán

Kék hírek, 2023.03.31

Újabb hét gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi közbringarendszer hálózata Budapest III. kerületben.

Hét új Mol Bubi gyűjtőállomást adták át Óbudán Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Szentlélek téri gyűjtőállomásnál azt mondta: a Mol Bubi közbringarendszer igazi sikertörténete az elmúlt pár évnek. Minél többen használják a Mol Bubit, annál inkább válik a rendszer működtetése fenntarthatóvá - mutatott rá.

Fontosnak nevezete, hogy olyan "közlekedési svédasztalt" kínáljanak a fővárosban közlekedőknek, hogy mindenki saját igénye szerint - a különböző közlekedési módokat kombinálva - a legkönnyebben eljuthasson úticéljához.

Karácsony Gergely megjegyezte, a Mol Bubi sikere a kerületeknek is köszönhető, mert fontosnak érzik fejlesztését.

Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) arról beszélt, hogy az átadott állomásokkal fejleszteni kívánják az integrált közlekedési módokat. Reményeik szerint a jövőben újabb pontokat adnak át a kerületben.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója közölte, az állomások kialakítását a kerületi önkormányzat finanszírozta.

A Mol Bubi közbringarendszer hálózatában 190 gyűjtőállomás van 2260 biciklivel - mondta, hozzátéve, hogy március közepén a Mol Bubi kerékpárjaival történő utazások száma meghaladta 3,6 milliót.

Czikora Tamás, a Mol-csoport mobilitási vezetője azt mondta, hogy a kilenc éve működő közbringarendszer nagyon jól teljesít.

A BKK közleménye szerint a hét új gyűjtőállomást a Szentlélek téren a HÉV-megálló közelében, a Flórián téren, a Tímár utcában a HÉV megálló mellett, a Kiscelli utca és a Pacsirtamező utca, a posta melletti kereszteződésben, a Kórház utca és a Polgár utca sarkán, a Szőlő utca és a Vörösvári út találkozásánál, az Óbudai rendelőintézet közelében alakították ki.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Hét új Mol Bubi gyűjtőállomást adták át Óbudán Hét új Mol Bubi gyűjtőállomást adták át Óbudán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!