Hétfőtől pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett november közepéig

Kék hírek, 2021.10.01

Hétfőtől pórlóbusz jár a fogaskerekű helyett november 16-ig pályakarbantartás miatt, a munkálatok idején a Svábhegy és a Széchenyi-hegy között pótlóbusszal lehet utazni.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es busszal, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni, az Orgonás és az Esze Tamás iskola megállóhely pedig a 60A és 60B járatokkal érhető el.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is. A 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út között, a 60B járat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik. Mindkét busz a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul, munkanapokon reggel 6 és 9 óra, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul, hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon pedig egész nap az igények szerinti Telebusz-rendszerben jár - írták.

Hozzátették, hogy az utazási szándékot www.telebusz.bkk.hu/#/bejelentkezes oldalon, vagy a +36 1 325-5255-ös telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

Tudatták azt is: a pótlóbuszokon nem lehet kerékpárt szállítani.

A 60-as, 60A, 60B pótlóbuszokon kívül a 21-es és a 21A busz a Svábhegy és a Széll Kálmán tér, a 212-es busz a Svábhegy és a Királyhágó tér, a Szilágyi Erzsébet fasorban közlekedő autóbuszok és villamosok a Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház, az 59-es, 59B és az 59A villamosok a Királyhágó tér és a Szent János Kórház, illetve a Széll Kálmán tér közötti szakaszon pótlójáratnak minősülnek, ezért ezen járatok közötti - a fogaskerekű megállóinak eléréséhez szükséges - átszálláskor nem kell új jegyet kezelni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után viszont a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!