Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

Kék hírek, 2021.08.01

Hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak a rendőrök vasárnap a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, ahol csütörtök óta folyamatos a várakozás - közölte a rendőrség a honlapján.

Az átkelőhelynél vasárnap délután a személygépkocsival Szerbiába tartóknak öt, az onnan érkezőknek négy órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek négyórás a várakozás.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes kapacitáson működteti az átkelőhelyet, kilenc-kilenc sávon halad a forgalom az országból ki és be.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél is, ahol Szerbia felé két-, a belépő irányba egyórás a sor, és Ásotthalomnál is, ahol mindkét irányban két órát kell várni

A rendőrség azt javasolja, aki teheti, válassza a kisebb határátkelőket, ahol rövidebb várakozási idővel kell számolni.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányába három órát kell várakozni a határátlépésre, a belépőoldalon egyórás a sor. A nagylaki közúti határátkelőhely kilépőoldalán két órát kell várakozni.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is

Szombaton Csongrád-Csanád megyében Szerbiából és Romániából ki- és belépő utasok száma megközelítette a 140 ezret.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!