Idős embereket károsítottak meg csalók, vádat emeltek ellenük

Kék hírek, 2022.08.12

Vádat emeltek egy idős embereket "unokázós" csalásokkal megkárosító bűnszövetség három tagja és az általuk így megszerzett vagyon átutalását végző pénzmosó ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint az elkövetők az Egyesült Királyságból szervezve idősektől csaltak ki pénzt telefonon: azt állították, hogy egy családtagjuk közlekedési balesetet okozott, amelyben megsérült, és anyagi kár is keletkezett. Az angliai hívószámról jelentkező szélhámosok közölték, hogy a hivatalos eljárás elkerüléséért az idős rokonnak sürgősen pénzt vagy ékszereket kell küldenie.

Az elkövetők a bűncselekmények magyarországi irányítására beszerveztek egy 20 éves férfit, aki bevonta 23 éves sógornőjét és egy másik férfit futárként, egy harmadikat pedig arra vett rá, hogy a megszerzett pénz egy részét utalja el külföldre - ismertették.

A csalók Kőbányán, Kistarcsán, Kiskunhalason és Pomázon 70-es, 80-as éveikben járó sértetteket tévesztettek meg, és hozzávetőlegesen 7 millió forint kárt okoztak, ebből 3 millió forint megtérült - írták.

A X. és XVII. kerületi ügyészség három ember ellen bűnszövetségben és üzletszerűen, időskorúak sérelmére elkövetett csalások, negyedik társuk ellen pénzmosás bűntette miatt emelt vádat - olvasható a közleményben.


(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!