Idős nőket raboltak ki Debrecenben, kilenc és hét év fegyházra ítélték őket

Kék hírek, 2021.06.07

Kilenc és hét év fegyházra ítéltek két embert, aki idős asszonyokat rabolt ki Debrecen utcáin. Fiatalkorú társukra három év javítóintézeti nevelést szabott ki a Debreceni Járásbíróság - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Dobó Dénes közölte: többrendbeli rablás, kifosztás bűntettében, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottakat az elsőfokú bíróság.

A tényállás szerint egy 26 éves férfi egy szintén 26 éves nővel követte el a támadásokat, néhányszor pedig egy 15 éves lány volt a segítségére.

Debrecen utcáin sétálva vagy autózva nézték ki áldozataikat: valamennyien idős, nehézkesen mozgó asszonyok voltak. Hirtelen mozdulattal kirántották kezükből a táskát, és elszaladtak. A pénzt kivették a táskából, majd a benne lévő iratokkal, bankkártyával, más értéktárgyakkal együtt eldobták.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, az elsőrendű vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, a másod- és harmadrendű vádlott és védőik enyhítésért fellebbeztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!