Illegális bevándorlás - Bakondi: Európában újra felvetődik a migránsok szétosztása

Kék hírek, 2021.05.21

Európában újra felvetődik a migránsok szétosztása, mert romlik a helyzet az olasz, a spanyol és a balkáni útvonalon - erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Olaszországban nehéz helyzet alakult ki Lampedusa szigetén és Szicíliában, továbbá Ceutában, az észak-afrikai spanyol enklávéban. Ahogy enyhülnek a járvány szigorú szabályai, várható, hogy az Európai Unió csúcstalálkozóján az olasz és spanyol miniszterelnök fel fogja vetni a segítségnyújtás kérdését. Ha sok migráns érkezik és nem tudják megállítani őket, akkor a szétosztásuk is felvetődhet önkéntes és kötelező kvóta formájában - mondta Bakondi György.

Hozzátette: a szolidaritásnak számos formája van, Magyarország a Hungary Helps programmal gyakorolja, azt viszont nem dönthetik el Brüsszelben, hogy a magyarok kikkel éljenek együtt.

A balkáni útvonalon rosszabbodó migrációs helyzet kapcsán a Bakondi György elmondta, az előző évhez képest jelentősen nőtt a magyar határon elfogott embercsempészek és migránsok száma.

Az államhatárt védeni kell, ez a belső biztonság alapja közbiztonsági, nemzetbiztonsági és közegészségügyi szempontból is - hangsúlyozta a szakember.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!