Illegális bevándorlás - Csaknem kétszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében az éjszaka

Kék hírek, 2022.06.16

A magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal, valamint katonákkal és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve hét nagyobb csoportban 177 határsértőt tartóztattak fel, és elfogtak két embercsempészt csütörtökre virradóra Csongrád-Csanád megyében - közölte a rendőrség a honlapján.

A Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, tunéziai, török, marokkói, afgán, bangladesi, szomáliai, indiai és pakisztáni állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.

A járőrök éjfél előtt Mórahalmon ellenőriztek egy francia rendszámú személyautót, amit egy francia férfi vezetett. A járműben rajta kívül még négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Három órával később a rendőrök - a polgárőrök jelzése alapján - Ásotthalom külterületén állítottak meg egy német rendszámú autót, azt egy török férfi vezette. A járműben rajta kívül még öt férfi utazott, aki török állampolgárnak vallotta magát.

A rendőrök a 23 és 45 éves sofőrt előállították, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!