Illegális bevándorlás - Egy holland embercsempész ellen indult eljárás Szegeden

Kék hírek, 2021.10.01

Csaknem 90 ezer eurót fizettek volna a határsértők egy holland embercsempésznek és társainak a szállításért, az ügyészség a Szeged közelében elfogott férfi letartóztatását indítványozta - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a gyanúsított ellen minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a férfi társai szerdán hajnalban kísértek át a szerb-magyar zöldhatáron 22 migránst, a gyanúsított délután vette fel őket az ásotthalmi erdőknél megbízója utasításai alapján kisteherautójába. Ezután az illegális határátlépőkkel Nyugat-Európába indult, azonban Szeged közelében, az 55-ös főúton a rendőrök megállították a járművet. A raktérbe zsúfolódott 22 utas szír állampolgárnak vallotta magát.

A Magyarországon történő sikeres átszállításért a holland férfi és társai részére a migránsok még Szerbiában fejenként 4 ezer eurót helyeztek letétbe.

Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását - tudatta a helyettes szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!