Illegális bevándorlás - Embercsempészeket fogtak el a román hatóságok

Kék hírek, 2024.03.12

Romániába illegálisan érkező arab határsértőket Nyugatra szöktető embercsempész hálózat tagjaira csaptak le kedden a román hatóságok - közölte a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A vádhatóság 33 Dolj, Temes, Arad, Krassó-Szörény és Arges megyei helyszínen végzett házkutatást kedden a határrendészet és a rendőrségi bevetési egységek részvételével.

A DIICOT közlése szerint az embercsempészetre szakosodott bűnszervezetet román, bolgár, iraki és indiai állampolgárok hozták létre 2023 elején. A banda tagjai azóta a Duna bulgáriai partjáról több ízben csónakkal illegálisan Romániába hoztak át Nyugatra - elsősorban Németországba - eljutni szándékozó arabokat, majd furgonokkal, terepjárókkal Temesvár, illetve Arad térségébe szállították őket. Itt egy-két napig szállást biztosítottak számukra, majd többnyire nyugat-európai országokba tartó teherautók rakterébe bújtatva, 20-30 fős csoportokban indították útnak az embereket.

A hatóságok 20 ilyen csoportot, mintegy 500 embert fogtak el, mielőtt sikerült felgöngyölíteniük a hálózatot. A DIICOT szerint az áldozatoktól 4000-5000 eurót követeltek az embercsempészek Nyugatra szöktetésük megszervezéséért, annak ellenére, hogy életveszélyes körülmények között szállították őket. Egy alkalommal többen is megsérültek, amikor furgonjuk balesetet szenvedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!