Illegális bevándorlás - Hetvenhét határsértőt tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

Kék hírek, 2021.09.29

Hetvenhét határsértőt tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében és elfogtak egy litván embercsempészt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták: az embercsempészt és autóját Kiskunmajsa térségében ellenőrizték. Rajta kívül a gépjárműben 17 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 23 éves férfit a rendőrök előállították és őrizetbe veszik. Kihallgatását követően a nyomozók kezdeményezik majd a férfi letartóztatását - tájékoztattak.

A rendőrség kedd késő estétől szerda hajnalig Kelebia térségében 32 és Katymár területén 45 illegális migránst tartóztatott fel. A magukat szír, szomáliai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló határsértők jogellenesen jutottak be Magyarország területére, személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A 77 határsértőt a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!