Illegális bevándorlás - Holland embercsempész ellen emeltek vádat Baján

Kék hírek, 2022.07.13

Vádat emeltek egy holland férfi ellen, aki Dél-Magyarországról két nap alatt tíz határsértőt próbált az osztrák-magyar határhoz vinni - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Kövecs Máté közölte: a holland férfi tavaly májusban csatlakozott egy nemzetközileg szervezett, több országban működő, Hollandiából irányított bűnözői csoporthoz. A szervezet tagjai mobiltelefonon, internetes applikációkon keresztül kommunikáltak egymással a felderítés megnehezítése érdekében. A szervezők szakaszonként küldött GPS-koordinátákkal irányították az embercsempészeket, akiknek a sikeres szállítás bizonyításához és az érte járó pénz kifizetéséhez referenciavideókat kellett készíteniük.

A holland férfi, miután belépett a csoportba, Budapestre utazott, és május 20-án egy bérelt autóval és egyik társával a magyar-szerb határhoz ment, majd négy határsértőt vitt el az osztrák határhoz. Másnap a holland férfi Vaskút és Bátmonostor között hat szír állampolgárt vett fel és elindult velük Ausztria felé, de nem sokkal később a rendőrök megállították és elfogták.

A Bajai Járási Ügyészség a férfit több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés miatt, bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészéssel vádolja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!