Illegális bevándorlás - Húsz vádlottat ítéltek el embercsempészés miatt Szegeden és Makón

Kék hírek, 2021.06.28

Húsz vádlottat ítéltek el több ügyben embercsempészés bűntette miatt Szegeden és Makón - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Horváth-Tóth Imola közölte, a Szegedi Járásbíróság a több éve folyó eljárásban 18 vádlottat ítélt szabadságvesztésre embercsempészés bűntette miatt. A magyar állampolgárságú vádlottak hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő embercsempészéssel foglalkozó bűnszervezetet hoztak létre, amelynek célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak harmadik országbeli állampolgároknak a zöld határon történő átjuttatásához, és az Európai Unió tagállamaiba történő szállításához. A bűnszervezet tagjait a bíróság - nem jogerősen - kettő év és kilenc év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta.

A Makói Járásbíróság előkészítő ülésen ítélte el embercsempészés miatt azt a török kamionsofőrt, aki Romániában vett föl teherautója rakterébe 33 szír és török állampolgárt tavaly decemberben. A vádlott a migránsokat Magyarországon keresztül az Európai Unió más tagállamába akarta szállítani, de a magyar határellenőrzés során megtalálták őket. A bíróság a vádlottal szemben kettő és fél év börtönbüntetést szabott ki és négy évre kiutasította Magyarország területéről. Az ügyész súlyosításért bejelentett fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerősen egy év szabadságvesztést és hat év Magyarország területéről kiutasítást szabott ki azzal a szerb vádlottal szemben, aki szervezőként közreműködött abban, hogy 14 harmadik országbeli állampolgár illegálisan átlépje a szerb-magyar államhatárt 2014 májusában - tudatta a bíró.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!