TV műsor

Illegális bevándorlás - Letartóztattak egy embercsempészt, aki 36 migránst szállított

Kék hírek, 2020.12.08

A bíróság letartóztatott egy külföldi férfit, aki 36 illegális bevándorlót próbált meg egy kisbuszban Ausztriába átcsempészni - közölte a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a férfi múlt szombaton egy kisbusszal érkezett meg Ásotthalom környékére, ahol egy előre megbeszélt helyen 36 külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Az utasok korábban illegálisan léptek Magyarország területére, a sofőr pedig Ausztria felé akarta szállítani őket.

A rendőrség az M7-es autópályán ellenőrizte a járművet, ekkor találták meg a külföldieket.

A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást.

Mivel a gyanúsítottnak nincs magyarországi lakcíme és tartózkodási engedélye, az ügyészi indítvány szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, megnehezíthetné a bizonyítást, így a nyomozás érdekei csak a letartóztatásával biztosíthatók.

A Budakörnyéki Járásbíróság bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 8-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a terhelt és védője fellebbezett az ellen, így a végzés nem végleges, de végrehajtható - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!