Illegális bevándorlás - Letartóztattak egy román embercsempészt

Kék hírek, 2022.01.20

Letartóztatott egy embercsempészettel gyanúsított román sofőrt a nyomozási bíró  - tudatta a Budapest Környéki Törvényszék a honlapján csütörtökön.

Az eljárás adatai szerint Szerbiában 23 szír állampolgár megegyezett egy embercsempésszel, hogy anyagi ellenszolgáltatásért Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttatja őket. Az embercsempész-hálózat tagjai megbízóikat jogellenesen átvezették a szerb-magyar határkerítésen és a magyar oldalon egy rejtekhelyre irányították.

Kedden a gyanúsított egy tehergépkocsival jelent meg a szerb-magyar államhatár közelében, ahol a 23 szír állampolgár felmászott a jármű platójára, a sofőr rájuk húzta a ponyvát, majd utasaival elindult az osztrák-magyar határ felé. Az M5-ös inárcsi pihenőhelyén azonban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrizték a teherautót és elfogták a román sofőrt, valamint az engedély nélkül Magyarország területén tartózkodó 23 szír állampolgárt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája megállapította, hogy a gyanúsítottnak nincs Magyarországon bejelentett lakóhelye, tartózkodási helye, továbbá a gyanúsításban szereplő embercsempészésért akár 8 éves szabadságvesztés is kiszabható, így fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a még ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást is megnehezítheti a férfi. Mindezek miatt a nyomozási bíró elrendelte letartóztatását február 20-ig. A végzés nem végleges, de végrehajtható - közölte a törvényszék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!