Illegális bevándorlás - Menekülni próbáló embercsempészek ellen indult eljárás

Kék hírek, 2022.01.17

Az igazoltatás elől menekülni próbáló embercsempészek ellen indult eljárás Szegeden, az ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, két ukrán és két román férfit gyanúsítanak az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével.

A megalapozott gyanú szerint két ukrán gyanúsított szombat hajnalban Ruzsa külterületén egy magyar forgalmi rendszámú személygépkocsival közlekedett. Egy honvéd járőr igazoltatni akarta őket, azonban a jelzése ellenére tovább hajtottak, ezért a katona a járműre több lövést is leadott.

Az elkövetők ezután megálltak, majd a járműből átszálltak egy másik gépkocsiba, amellyel román társaik "előfutóként" a közelben tartózkodtak. A nyomozóhatóság rövid időn belül elfogta a négy elkövetőt, akiket előállítottak, majd őrizetbe vettek.

Az embercsempészek járművéből hét, magát szír állampolgárnak valló utas került elő, aki korábban ismeretlenek segítségével illegálisan lépte át a szerb-magyar határt.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

A helyettes szóvivő az MTI érdeklődésére közölte, a nyomozóhatóság vizsgálja az eset körülményeit, és azt, megvalósult-e más bűncselekmény is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!