TV műsor

Illegális bevándorlás - Négy embercsempészt vettek őrizetbe

Kék hírek, 2020.12.11

Őrizetbe vett a rendőrség csütörtökön egy svéd és három román állampolgárt, a férfiak 23 határsértőt akartak Nyugat-Európába csempészni - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Horváth Erika közölte, a gyanú szerint a négy férfi egy tehergépjárművel és egy személyautóval Csanádpalotán keresztül érkezett Magyarországra. Az illegális migránsokkal Dávodnál akartak találkozni, azonban a tehergépjármű a sárban elakadt, így azt otthagyva visszaindultak Romániába. A járművet a határ mentén szolgálatot teljesítő rendőrök találták meg, illetve annak közelében feltartóztattak 23 határsértőt. A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A készenléti rendőrök Makónál csütörtök délelőtt elfogták a személyautóban utazó svéd és három román állampolgárt; őket embercsempészés előkészülete miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!