Illegális bevándorlás - Romániában letartóztattak egy afgán embercsempészt, aki megkéselte honfitársát

Kék hírek, 2020.11.16

Romániában előzetes letartóztatásba helyeztek egy afgán embercsempészt, aki megkéselte honfitársát, mert az illető nem akart Magyarországra úszni a Fekete-Körösben - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség az ügyészség közlésére hivatkozva.

Amint a bűnüldöző hatóság közölte: az afgán férfi 35 honfitársát juttatta Szerbiából Romániába, és próbálta továbbvinni őket Magyarországra a múlt hét péntekén, amikor a gyilkossági kísérlet történt. A férfi az illegális bevándorlókból álló csoporttal a Fekete-Körös vízében szeretett volna átjutni a román-magyar határon. Pénteken hajnalban a Bihar megyei Ant falu határában arra utasította a csoport tagjait, hogy gázoljanak a Fekete-Körösbe. Az egyik bevándorló megtagadta az utasítás végrehajtását arra hivatkozva, hogy nem tud úszni. A spontán konfliktus azzal végződött, hogy az embercsempész kést rántott és az ellenszegülő férfi hátába döfte.

Amint az Adevarul napilap közölte internetes oldalán, a leszúrt férfi életét az mentette meg, hogy határon átszökni készülő csoportot észrevették a román határrendészek, akik a sebesültet látván azonnal mentőt hívtak.

A Bihar megyei törvényszék a késelőt gyilkossági kísérlet és embercsempészet megalapozott gyanúja miatt harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte. Az általa kalauzolt 35 afgán állampolgár ellen tiltott határátlépés miatt indult eljárás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!