Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy a szerb és az osztrák határ között ingázó embercsempész ellen

Kék hírek, 2022.01.21

Vádat emeltek egy svájci férfi ellen, aki többször is fordult a szerb és az osztrák határ között, hogy a délről érkező illegális bevándorlókat Ausztriába szállítsa - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a férfit "az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével" vádolják.

A férfi tavaly november 12-én autójával érkezett a Csongrád-Csanád megyei Ruzsa térségébe, ahol a vádirat szerint a megbízóitól kapott koordináták alapján felvett nyolc - mások által Szerbiából a zöldhatáron átkísért - külföldit, és Ausztria felé indult velük.

A határsértőket sikeresen elvitte az osztrák célállomásra, ahol telefonjával lefotózta őket, majd a róluk készült képet elküldte megbízójának.

Az ekkor érkezett újabb utasítások alapján visszafordult Magyarországra, és másnap éjjel már a szintén Csongrád-Csanád megyei Üllés közelében vett fel járművébe újabb nyolc embert, akikkel az osztrák határ felé indult. Röviddel később azonban a rendőrség megállította, és igazoltatta.

A kocsiban utazó külföldiek afgán és török állampolgárnak vallották magukat, őket szintén ismeretlenek kísérték át a szerb-magyar zöldhatáron - közölte az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!