Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy embercsempész bűnszervezet tagjai ellen

Kék hírek, 2024.02.09

Vádat emeltek egy a férfival és hét társával szemben, akik egy nemzetközi embercsempész bűnszervezet résztvevőiként vettek részt határsértők magyarországi szállításában - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a kényszerintézkedés alatt álló terhelteket bűnszervezetben és társtetteségben elkövetett, minősített embercsempészés bűntettével vádolják.

A csoportot irányító férfi - a vád szerint - 2022-ben kapcsolódott be egy illegális migránsok csempészésével foglalkozó külföldi bűnszervezet tevékenységébe. Megrendelője valamennyi esetben jelezte felé, hogy az illegálisan átkísért migránsok a déli határszakasz mely részén és mikor várnak arra, hogy továbbszállítsák őket. Ezután a vádlott értesítette társait, majd közülük kijelölte azt, aki járművébe a határsértőket felvette, valamint azt a sofőrt is, aki az adott szállítást előfutóként biztosította.

A csoport tagjai 2022. szeptember 29. és november 22. közötti 31 szállítást végeztek el, és így több mint száz határsértőnek nyújtottak segítséget az államhatár illegális átlépéséhez azzal, hogy őket a megadott koordináták szerinti helyre - jellemzően Komárom közelébe, a magyar-szlovák határtérségbe - elszállították.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni - közölte az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!