Iskola előtt ütötte el az idős férfit, vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2021.04.28

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki az egyik szegedi iskola parkolójából kitolatva ütött el egy idős férfit, halálát okozva ezzel.

A halálos baleset még 2019. december 6-án történt az egyik szegedi iskola parkolójában, ahonnan a nő kitolatott gépkocsijával, azonban nem volt elég körültekintő és elütött egy bottal közlekedő idős férfit, aki a közelben lévő buszmegállóból lépett az úttestre. A balesetet szenvedő férfi az esés során az aszfaltba ütötte a fejét és súlyos koponyasérülést szenvedett. A férfi később a kórházban hunyt el a baleset következményeként fellépő koponyasérülés következtében.

Az ügyészség szerint a vádlott megszegte a KRESZ szabályt, valamint a balesetet elkerülhette volna, ha sokkal körültekintőbben jár el a tolatás során.

A vádhatóság szerint ugyanakkor a férfi is hibázott, mivel nem a közelben lévő gyalogos-átkelőhelyen ment át az úttesten.

A főügyészség a nőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!