Jogerős ítélet született a "rezsicsökkentő" rendszer kiépítésével és olcsó repülőjegyekkel csaló férfi ügyében

Kék hírek, 2023.05.19

Négy év hat hónap börtönbüntetést kapott egy férfi, aki több száz embert károsított meg "rezsicsökkentő" ajánlataival és olcsó repülőjegyek ígéretével - közölte az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 és 2017 között Magyarország területén jogtalan haszonszerzési célból internetes hirdetés útján úgynevezett "fűtés- és áramdíj nullázó termékcsomag", "rezsicsökkentő", "energiaoptimalizáló", továbbá "környezetbarát házi energiatermelő" rendszer bérletét ajánlotta fel a megtévesztett sértetteknek.

Ezen felül a férfi 2013 novemberében tulajdonosként belépett egy, a Thaiföldi Királyságban bejegyzett, búvároktatással foglakozó vállalkozásba, majd később a cég egyik tagjának hamisan azt állította, hogy üzletet kötött egy nemzetközi légitársasággal, ezért az ő cégén keresztül olcsóbban lehet repülőjegyekhez jutni.

A hirdetésre jelentkezőknek a repülőjegy árát a vádlott szlovák cégének számlájára kellett átutalniuk. A férfi vállalkozása azonban nem állt szerződéses kapcsolatban a légitársasággal, a vádlott célja a sértettek megtévesztése és az általuk átutalt összegek megszerzése volt - olvasható a bírósági közlésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!