Jogerős ítéletet hirdetett az aszódi rablógyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla

Kék hírek, 2024.06.19

Jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla az aszódi rablógyilkosság ügyében - közölte a bíróság szerdai közleményében. Kifejtették, hogy a Fővárosi Ítélőtábla mindhárom vádlott tekintetében helybenhagyta a tavaly decemberi elsőfokú ítéletet azzal, hogy a harmadrendű vádlottal szemben kiszabott 3 évi szabadságvesztést fegyház helyett börtönbüntetésre változtatta.

A bíróság az elsőrendű vádlottat mint visszaesőt, huszonkét év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte társtettesként elkövetett emberölés és magánlaksértés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt - írták a közleményben. A másodrendű vádlottat mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték, a bíróság megítélése szerint a másodrendű vádlott volt a domináns.

A harmadrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett rablás és magánlaksértés bűntette miatt ítélték el három évre - ismertették.

A bíróság a bűncselekményről közölte, hogy 2020. augusztus 22-én a vádlottak alkoholt fogyasztottak, majd megbeszélték, hogy pénzszerzési céllal felkeresik a 73 éves, szív- és érrendszeri betegséggel küzdő sértettet. Az első- és a másodrendű vádlott férfi bement az idős ember házába, a harmadrendű vádlott nő kint marad az utcán, hogy biztosítsa a helyszínt. A férfiak a házban az ágyon fekvő idős férfit megütötték, az elsőrendű vádlott egy bicskával több helyen megsebesítette, illetve egy villával is megszúrta - emelték ki. Hozzátették, hogy az idős férfi egy ideig próbált védekezni, de az őt ért ütések miatt már a mozgásra is képtelenné vált.

A bíróság arra is emlékeztetett, hogy az elkövetők 32 ezer forint készpénzzel, valamint egy zenedobozzal távoztak. A magára hagyott férfi a bántalmazást követően nem sokkal életét vesztette, holttestét testvére találta meg 2020. augusztus 24-én - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!