Jogerősen hat évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Kék hírek, 2019.01.17

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy szerb férfit, aki több mint tíz kilogramm marihuánát próbált 2017-ben Magyarországon keresztül Bécsbe csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 30 esztendős férfit, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

2017. július 12-én a vádlott a Belgrádból Bécsbe menetrend szerint közlekedő autóbuszon utazott. A busz csomagterében elhelyezett bőröndjében a vádlott összesen 10,322 kilogramm marihuánát rejtett el.

Röszkén a pénzügyőrök a 32 utassal a határra érkező busz tételes vámvizsgálat mellett döntöttek és az utasok csomagjait a vizsgálócsarnokba vitették. A poggyásztérben azonban ott maradt a vádlott bőröndje, melyet senki nem vallott a magáénak. A pénzügyőrök megtalálták a 21 csomag kábítószert, és kutya segítségével sikerült azonosítaniuk a vádlottat, mint a poggyász tulajdonosát.

Döntésével a táblabíróság - az ügy összes körülményére és a hasonló ügyekben kialakult ítélkezési gyakorlatra tekintettel - enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott hétéves fegyházbüntetést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!