Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a porcsalmai gyilkosság vádlottjait

Kék hírek, 2024.02.09

(MTI) - Jogerősen húsz-húsz év fegyházbüntetésre ítélték azt a két elkövetőt, akik 2022. februárban vízbe fojtottak egy idős embert a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Porcsalmán; a Debreceni Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét - tájékoztatta a táblabíróság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Fórizs Ildikó hozzátette: a vádlottakat nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el a bíróság.

A tényállás szerint a vádlottak 2022. február 21-én megállapodtak abban, hogy altatót kevernek az idős férfi borába és megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és a vagyontárgyait.

Aznap este a két elkövető porrá zúzott altatóval elkábította az áldozatot a saját házában, ezután elkezdték átkutatni a lakást.

Az ittas és bódult sértett azonban nem sokkal később magához tért, és felelősségre vonta őket, ekkor a támadók a fürdőszobába vonszolták, és ott a vízzel teli fürdőkádba fojtották.

Miután az áldozat megfulladt, a vádlottak 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!