Jogerősen tizennégy év fegyházat kapott az anyját sorsára hagyó somogyi férfi

Kék hírek, 2024.06.13

Emberölés miatt jogerősen tizennégy év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla arra a férfira, aki magára hagyta járni képtelen édesanyját egy erdőben 2022 októberében, és ezzel a halálát okozta - tájékoztatta a táblabíróság csütörtökön az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a német állampolgárságú vádlott 2022 nyarán költözött tartósan Magyarországra az akkor már évek óta itt élő, 84 éves édesanyjához. Előbb a nő házában, majd annak eladása után albérletben, magukat az anya nyugdíjából eltartva éltek.

A nő 2022 nyarán csípőműtéten esett át, azután önállóan nem volt képes járni és a mozgását segítő járókeretet sem tudta önállóan használni.

A rendszeresen italozó, az anyjával sértő módon viselkedő férfi 2022 októberében autóval ismeretlen helyre távozott az asszonnyal együtt, a legtöbb ingóságot is magával vitte. Ezután különböző erdős területeken tartózkodtak, a kocsiban éltek és aludtak.

Egy alkalommal a nő arcán zúzódásos sérülések keletkeztek, de a vádlott nem vitte őt orvoshoz, nem gondoskodott az ellátásáról, hanem egy külterületi erdős területre vitte. Ott kirakta a kocsiból, az anyját ruhaneműkkel letakarta, a járókeretét pedig olyan távolságra dobta el, hogy ne tudja elérni.

A mozgásképtelen, sérült asszony nem tudott segítséget kérni és kihűlés következtében meghalt.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A fellebbezések folytán másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a férfi büntetését 14 év fegyházbüntetésre súlyosította.

Az ítélet jogerős, egyebekben az első fokon meghozott ítéletet a táblabíróság helybenhagyta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!