Kábítószer-kereskedelem miatt csaptak le két bűnbandára

Kék hírek, 2024.03.11

Kábítószer-kereskedelem miatt csaptak le két bűnbandára Budapesten, illetve Pest vármegyében, csaknem 2 és fél kilogramm amfetamint és több mint egy kilogramm marihuánát foglaltak le - közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n.

Azt írták, február 27-én reggel otthonukban elfogtak egy budapesti és egy gödöllői férfit. A lakások átkutatásakor egy kiló marihuána, valamint hasonló mennyiségű amfetamin került elő. Bűnjelként rögzítettek több tucat lila, szürke, kék, sárga tablettát, digitális mérleget és milliós tételben bankjegyeket - tudatta a rendőrség.

A gyanú szerint a férfiak ügyfelei nem saját használatra, hanem továbbértékesítés céljából vásároltak tőlük - tették hozzá.

A két férfi kihallgatása nem bizonyult eredményesnek, egyikük masszőri tevékenységgel magyarázta kapcsolatát az egyik vélelmezett vevőjével.

Az azóta letartóztatott gyanúsítottakkal szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség tudatta azt is: a múlt héten nagy mennyiségben foglaltak le amfetamint és füvet két férfitől a Keleti pályaudvaron. A két, Hollandiából vonattal érkező utast elfogták, majd őrizetbe vették. A férfiak zsebeiben és utazótáskáiban amfetamint és marihuánát, majd a lakásukban tartott kutatásokkor még több amfetamint és marihuánát, továbbá tasakokat, mérlegeket és jegyzetfüzetet foglaltak le a rendőrök.

Eközben a rendőrség elment az egyik férfi vevőjéhez, egy dunaharaszti címre, ahol szintén marihuánát és amfetamint találtak. Összesen mintegy 1,4 kilogramm amfetamint, 162 gramm marihuánát, színes tablettákat, sodort cigarettákat és gömbnyalókákat foglaltak le - írták.

A rendőrség ismertette azt is, hogy a férfi és vevője nem tett vallomást, a másik Hollandiából érkezett férfi pedig utazását tolmácsolási feladatokkal magyarázta. A három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!