TV műsor

Kábítószer-kereskedők ellen emeltek vádat

Kék hírek, 2019.02.11

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emeltek két férfi ellen, aki  kannabiszültetvényt alakított ki a fővárosban, és marihuánával, illetve egyikük amfetaminnal kereskedett - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, a vádlottak magas technikai színvonalú ültetvényt alakítottak ki légszűrővel, világítással, automatikus hő- és páratartalom-szabályozó egységgel egy bérelt Határmalom úti műhelyben a XVII. kerületben.

A vádirat szerint a két barát, egy 28 és egy 29 éves férfi az interneten tájékozódott a kannabisztermesztésről, a megfelelő kellékeket és alapanyagokat - köztük a magvakat - Bécsben, illetve Budapesten vásárolták meg.

A vádlottak a 2016-ban alakították ki az ültetvényt, majd 2017-ben elfogták őket. A hatóságok a készleten levő kábítószert és több mint nyolcszázezer forintot is lefoglaltak a helyszínen.

Az értékesítést a jelenleg letartoztatásban lévő 28 éves férfi végezte, aki amfetamin tartalmú tablettákat is beszerzett, árult, és ilyen tablettákból gyűjteményt tartott - írta a fővárosi főügyész.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!