Kábítószer-kereskedőket vettek őrizetbe Hajdú-Bihar vármegyében

Kék hírek, 2024.04.11

Kábítószer-kereskedőket vettek őrizetbe Hajdú-Bihar vármegyében, a bűnbanda felszámolásakor csaknem két kilogramm amfetamint találtak - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, az ügyben április 9-én 11 embert fogtak el kábítószer-kereskedelem és -birtoklás miatt.

Egyszerre öt helyszínen ütöttek rajta a kereskedőkön a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a Cívis, a Jonatán és a Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek segítségével.

A kutatások során mintegy két kilogramm amfetamint találtak, aminek a feketepiaci értéke kilencmillió forintra tehető. A bűncselekményekkel összefüggésbe hozható bizonyítási eszközök mellett vagyonvisszaszerzés révén 13 millió forintot, egymillió forint értékű arany ékszert és egy autót is lefoglaltak a nyomozók - tudatta a rendőrség.

Az ügy teljes körű felderítése során a négy kereskedőn kívül hét fogyasztót is előállítottak és kihallgattak gyanúsítottként kábítószer birtoklása miatt. A hálózat vezetőjét, egy 34 éves férfit, továbbá derecskei elosztóját őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Két társuk jelenleg szabadlábon védekezhet. Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt indult eljárás velük szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!