Kalapáccsal verte szét az autót, amit előtte lefoglalt

Kék hírek, 2023.05.19

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki előbb lefoglalózott, majd mivel az átvizsgálást követően nem volt megelégedve a jármű műszaki állapotával, az átadott pénzt az eladó pedig nem adta vissza, szétverte az autót.

Szétvert Mercedes A sértett 2023. januárjában hirdette meg gépkocsiját eladásra, amelyre egy férfi jelentkezett is. A leendő vásárló az autót Pécsen nézte meg, ahol ki is próbálta a Mercedest. Az eladó és a vevő 2. 700.000 forintos vételárban egyezett meg, amelyből a férfi 700 euró foglalót át is adott az eladónak.

A vevő néhány nap múlva ismét Pécsre utazott, hogy az autót előbb egy szakszervizben átnézesse, majd a vételár többi részét kifizesse, csakhogy a szerviz arról tájékoztatta az átvizsgálást követően, hogy a gépkocsinak számos problémája van, összességében rossz a műszaki állapota.

A férfi ezután el akart állni a vételtől és követelte vissza a foglalót, amit az eladó nem volt hajlandó teljesíteni, ezért a szerviz telephelyén vita alakult ki köztük. A vádlott férfi ezután a kocsijából egy kalapácsot vett elő, amivel szétverte a korábban megvásárolni kívánt autót, jelentős kárt okozva a járműben. A férfi cselekménye után a szervizben dolgozókat kérte meg, hogy értesítsék a rendőrséget.

A férfi a kalapácsával mintegy 900. 000 forintos kárt okozott a Mercedesben. A férfi tettéért akár 3 évet is kaphat.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!