Késelő, verekedő agresszív hódmezővásárhelyi férfi ellen emelt vádat az ügyészség

Kék hírek, 2023.10.06

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki tavaly ősszel késsel megszúrta ismerősét, majd később a férfi két barátját is bántalmazta és egyéb bűncselekményeket is elkövetett.

Verekedés Hódmezővásárhelyen A vádirat szerint a hódmezővásárhelyi férfi 2022. szeptember 30-án jelent meg ismerőse házánál, majd a férfit rávette, hogy ajtót nyisson neki, ezután pedig az udvaron szóváltásba keveredtek. A vádlott férfi felidegesítette magát, majd miután levette a kabátját, a kezében lévő késsel megfenyegette ismerősét, hogy leszúrja. A fenyegetést a támadó később be is váltotta, a férfit az utcán megszúrta. A sértett csak annak köszönheti az életét, hogy barátai gyorsan mentőt hívtak.  

Néhány nappal később a megszúrt férfi két barátja találkozót szervezett le a támadóval annak kiderítésére, hogy miért késelte meg ismerősüket. A találkozóra Hódmezővásárhely belvárosában került sor, az egyik játszótér közelében, ahol a feldúltan érkező agresszív férfi egy gumibelsőbe csomagolt baltanyéllel sújtott le az egyik férfira, míg a másikat nagy erővel az öklével állon ütötte. Az agresszív férfi édesanyja és nagybátyja is jelen volt a verekedésnél, akik a menekülő sértettet visszatartották, illetve bántalmazásába is bekapcsolódtak.  

A vádlott 2022. szeptember 21-én egy Csongrád-Csanád vármegyei település művelődési házában tartott rendezvényen is vitába keveredett és zzebkéssel fenyegette meg az ott szórakozó embereket. Sőt a férfi 2022. októberében egy szál cigaretta és annak ára miatt egy fiút előbb nyakon ragadott, majd úgy megütött, hogy a sértett a földre került.  

A főügyészség a férfit emberölés bűntettének kísérletével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kíséretével továbbá három rendbeli garázdasággal vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő férfi, valamint társai bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A bűncselekményt a térfigyelő kamera rögzítette, amely itt tekinthető meg.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!