Kína cáfolta a holland védelmi minisztérium kémszoftverrel kapcsolatos állítását

Kék hírek, 2024.02.07

Kína hágai nagykövetsége szerdán közleményben cáfolta a holland védelmi minisztérium állításait, melyek szerint Peking áll a tárca internetes hálózatán tavaly talált kémszoftverek mögött - tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál szerdán.

Emlékeztettek: a holland katonai biztonsági szolgálat (MIVD) kedden közölte, hogy a kínai hatóságoknak tavaly sikerült hozzáférniük a védelmi minisztérium bizonyos belső számítógépes hálózataihoz.

Kína hollandiai nagykövetségén keresztül szerdán közzétett közleményben leszögezte: Peking határozottan ellenzi, és a törvényekkel összhangban lecsap a kibertámadások minden formájára.

"Kína soha sem engedné meg, hogy kínai entitások vagy magánszemélyek illegális tevékenységeket hajtsanak végre, például kibertámadásokat, vagy kínai létesítményeket használjanak ilyen támadásokhoz" - fogalmaztak.

Kína ellenez minden rosszindulatú spekulációt és megalapozatlan vádakat, és közös erőfeszítéseket szorgalmaz a kiberbiztonság párbeszéden és együttműködésen keresztül történő védelme érdekében - tették hozzá.

A hírportál Kajsa Ollongren holland védelmi minisztert idézte, akinek véleménye szerint feltételezni kell, hogy a holland védelmi tárca esetében feltárt illegális kínai tevékenység szélesebb körben történik, úgy Hollandiában, mint más országokban. "Ez egy valós kockázat, amely ellen védekeznünk kell" - mondta a holland védelmi tárcavezető.

A manilai kínai nagykövetség szóvivője kedden közölte, hogy a kínai kormány nem tűri a kibertámadások semmilyen formáját, és nem fogja hagyni, hogy bármely ország vagy személy ilyenfajta illegális tevékenységet folytasson a kínai infrastruktúra felhasználásával. A kijelentést Kína manilai külképviselete azután tette, miután hétfőn a Fülöp-szigetek bejelentette, hogy a múlt hónapban kínai hackerek megpróbáltak betörni a kormány weboldalaira, köztük ifjabb Ferdinand Marcos elnök saját oldalára, de nem jártak sikerrel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!