Kokaincsempészet miatt emeltek vádat két férfi ellen Somogyban

Kék hírek, 2022.10.24

Több mint négy kilogramm kokain Magyarországra csempészése miatt vádat emeltek két férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Azt írták: az idősebb, negyvenes éveiben járó vádlott tavaly megállapodott holland kábítószer-kereskedőkkel nagyobb mennyiségű drog szállításáról, és azt tervezte, hogy az "árut" hígítás és kiporciózás után értékesíti.

A férfi és a bűncselekménybe bevont huszonéves társa hatszor ment Eindhovenbe gépkocsivásárlás ürügyén egy autószállításra szolgáló kistehergépkocsival. Az utolsó két úton a kábítószert a pótkerékben rejtették el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a hatodik utazás után rajtuk ütöttek az idősebb férfi siófoki lakóhelyén. A pótkerékből előkerült drogot lefoglalták, a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A főügyészség vádiratában jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt fegyházbüntetés, pénzbüntetés kiszabását és járművezetéstől eltiltást indítványozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!