Kontár gázszerelő ellen emeltek vádat veszélyeztetés és csalás miatt

Kék hírek, 2020.11.27

Szakképzettség nélkül szerelt fel egy gázkazánt egy férfi Szentgálon, az ügyészség foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel és csalással vádolja.

A Veszprémi Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a 26 éves, bútorasztalos végzettségű férfi magát gáz- és kazánszerelőnek kiadva vállalta el egy szentgáli családi ház meghibásodott kazánjának cseréjét. Egy használt gázkazánt vitt a cseréhez, de nem tudta üzembe helyezni, ezért felajánlotta, hogy újat vásárol. Az új berendezésre 200 ezer forintot kért a megrendelőtől, de csak egy használt kazánt vásárolt 25 ezer forintért és azt helyezte üzembe.

Amikor a szakszerűtlenül felszerelt kazán miatt a levegő szén-monoxid- és szén-dioxid-tartalma megnőtt a helyiségben, a berendezés füstgáztermosztátja leállította a működést. A megrendelő ezután visszahívta a vádlottat, aki a kazánt megint szabálytalanul helyezte üzembe, de a beépített biztonsági rendszer ismét jelzett, megmentve ezzel a lakó életét. A sértett ezek után már nem érte el a vádlottat, valódi gázszerelőt hívott, akinek közbenjárására a katasztrófavédelem munkatársai megtiltották az életveszélyes gázkazán használatát.

Az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, emellett a gáz- és kazánszerelő foglalkozás gyakorlásától történő végleges eltiltást indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

A férfinak egy segítője is volt, aki tudott a megtévesztésről és az elcsalt pénzből is részesült, őrá pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!